Huttukylän nuorisoseura - otsikko Osoite
Toiminta_linkki
Sijainti -linkkiYhteystiedot_linkki
Vuokraus_linkkiLinkit_linkki
 
Nuorisoseurat_logo

Pohjois-Pohjanmaan
vuoden 2012 nuorisoseura.      
Rakennuksesta kertova kyltti
Yksi kolmesta vuonna 2012
palkitusta parhaista
vapaaehtoistoiminnan yhdistyksistä.

Huttukylän Nuorisoseura ry uudisti omaa toimitaloaan tämän päivän vaatimuksia vastaavaksi harrastus- ja juhlatilaksi. Hanke valmistui loppuvuodesta 2012.

Rakennushankkeen tavoitteena oli eri-ikäisten asukkaiden
toimintamahdollisuuksien parantaminen kotikylällä, kyläelämän
ylläpitäminen ja kylätoiminnan elävöittäminen.
Toimivat ja ajanmukaiset tilat mahdollistavat myös seuratoiminnan
kehittämisen monipuolisemmaksi ja jäsenten toiveita paremmin
palvelevaksi. Tilat toimivat nyt tarpeen mukaan myös
entistä ehompina juhla- ja yksityiskäytössä.Tanhu ja tanssitoiminta

Nuorisoseuran toimintamuodot ovat vaihdelleet ajan mittaan riippuen jäsenistön toiveista, mutta toisaalta myös talkooporukan aktiivisuudesta. Jo 30-40-luvuilla pidettiin opintokerhoja ja iltamia, ja nuorisoseuralaiset reissasivat ympäri pitäjää tanhuamassa.

Kansantanssiharrastus ja pelimannimusiikki onkin monille ensimmäinen nuorisoseurasta mieleen tuleva asia. Moni huttukyläläinen on joskus kokeillut tanhuamista ja kierrellyt paitsi Suomessa myös ulkomailla leireillen ja esiintyen.
Nykyisin suosituinta on FolkJam ja EloFolkJam ryhmäliikuntatunnit ja lapsille suunnatut nykytanssikerhot.


Tanssitoiminta oli vilkasta etenkin 60-70 luvuilla, jolloin talolla pidettiin parhaimmillaan kolmetkin tanssit viikossa. Sunnuntain levytanssit, ns. markan levytanssit, olivat pitäjän kuuluja. 70- luvulla sunnuntaitanssien  suosio oli suurinta  monien  huippuesiintyjienkin vieraillessa talolla laulamassa.
 Nykyisin uuden salin valmistumisen myötä tansseja pidetään syys ja kevätkaudella joka toinen lauantai, pari kesälläkin lisänä karaoke.


Liikunta
 
Urheilu on ollut seuran keskeisellä sijalla hiihto ja jalkapallo lajien myötä ja ne ovat olleet suosittuja kilpailujenkin aiheita. Talolla pidettiin talvisin hiihtokilpailut ja myöhemmin joka keväiset nappulahiihdot. Seuralla oli oma jalkapallojoukkue piirisarjassa 80-90-luvun taitteessa. Lisäksi osallistuttiin kunnan jalkapallo- ja lentopallopuulaakeihin.  Perinteinen on ollut aina keväisin hiihto- ja ulkoiluretki Juuanjärvelle ja kuutamohiihto/kävely myöhemmin.
Nykyisin talolla pelataan kolmesti viikossa aikuisten lentopalloa ja seuramme joukkueet ovat voittaaneet useitakin kertoja valtakunnallisen nuorisoseurojen  Sm turnauksen.
Lapset ja nuoret pelaavat talolla nykyään salibandyä arki-iltaisin.
Muitakin liikunta tempauksia järjestetään.


Huttukylän Nuorisoseurassa voit toimia monenlaisissa vapaaehtoistoiminnan tehtävissä?     Lue lisää!
 
     Kerhotoiminta

Nuoriseurantalolla pidetään useita seuran järjestämiä kerhoja, jotka  muuttuvat ajan mukaan. Perinteisin on veikkauskerho, jossa vakion kupongit saavt kyytiä viikottain. Nykyisin on monenikäisille lapsille suunnattuja liikunta-, askartelu- ja kokkikerhoja arkipäivisin, sekä perhekerho. Myös johtokunta, toimikunnat ja järjestyksenvalvojat pitävät kokouksiaan, palavereita ja illanviettoja talolla.
 
Retket ja tapahtumat
 
Nuorisoseura järjestää erilaisia retkiä kaikenikäisille ja aikaisemmin varsinkin laskettelureissut, sekä laskiaisrieha olivat suosittuja. Myös muut perinteiset tapahtumat kuten pikkujoulut, keräävät väkeä seuratoiminnan ulkopuoleltakin. Kesäisin on kokoonnuttu milloin puuro- tai possujuhlien, milloin tervanpolton merkeissä kyläjuhlille.
Seuran piha-alueella on poltettu kaksi kertaa tervahauta suosittujen kyläjuhlien aikana ja kylän museoalueella pidettiin  aikanaan   vanhojen työkonenäytös  mm.  puiden viljaa  maamoottorin  pyörittämällä  rysky puimakoneella.
Myöhemmin niitä on pidetty  perinnejuhlien nimellä, joissa on ollut näytteilla vanhoja autoja, traktoreita ja työkoneita.
Kaikenlaisia tapahtumia ja tilaisuuksia järjestetään myös yhteistyössä monien kumppanuus järjestöjen kanssa sekä talolla, että muualla. Suursuosion on saanut nykyisin alkukesäisin pidettävä lastenkonsertti. Lapsille järjestetään lisäksi retkiä ja tapahtumia muihin paikkoihin pitkin vuotta.
                           
                             Teatteri

Näytelmätoimintaa oli jo perustamisesta lähtien lähinnä iltamien muodossa. 70- luvulla alkanut suosittu pääosin pikkujouluissa esiintynyt seuran oma Eränäyttämö toimi yhtäjaksoisesti 40 vuotta peräjälkeen.
Nykyään on lähinnä lasten esittämää musiikillista ohjelmaa.

Historiaa

Merkittävin ja kylälle leimallisin toimintamuoto joka Huttukylässä alkoi vuonna 1934. Varsinkin koulun lakkauttamisen aikoihin vuonna 1971 nimenomaan nuorisoseura oli se järjestö, joka otti tehtäväkseen kyläelämän ylläpitämisen.


  © Huttukylän Ns     - sivu päivitetty 26.2.2018